RİZE / FINDIKLI - FINDIKLI İLKOKULU

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz Ahmet Şahinler İlkokulu olarak şimdiki Ahmet Şahinler Anaokulu binasında ilk defa 1976da tek katlı 5 sınıflı bir mahalle ilkokulu olarak eğitim öğretime açılmış sonrasında öğrenci sayısının artmasıyla ikinci kat eklenmiştir. 1997 yılında Sekiz Yıllık Zorunlu ve Kesintisiz Eğitim Kanunu' nun çıkmasıyla, Ahmet Şahinler İlköğretim Okulu olarak hizmet vermeye devam eden okul 2000 yılında şimdiki Muammer Çiçekoğlu Ortaokulu binasının hizmete girmesiyle taşınarak Muammer Çiçekoğlu İlköğretim Okulu adıyla eğitim öğretim vermeye devam etmiş, eski bina Ahmet Şahinler Anaokulu olarak hizmet vermeye devam etmiştir. Yine binamız ilçemizde açılan ve sonrasında İbn-i Sina Mesleki Teknik Anadolu Lisesi adını alan Sağlık Meslek Lisesine ev sahipliği yapmış bu süreçte de 12 yıllık kesintisiz eğitim ( 4+4+4 ) sistemine geçilmiş ve Muammer Çiçekoğlu İlköğretim Okulu, ortaokula dönüştürülmüş 1-4. sınıf öğrencileri de ilkokulu olarak belirlenen ilçemizdeki 11 Mart İlkokuluna nakledilmişlerdir. Zaman içerisinde ilçe merkezindeki tek ilkokul olan 11 Mart İlkokulu ihtiyaca cevap verememiş ve Sahil Mahallesi, Yenimahalle, Mekiskir Mahallesi, Hara Köyü ve Yeniyol köyü ilkokul öğrencilerini kapsayan bir ilkokulun bölgemizde açılması zorululuğunu ortaya çıkarmıştır. İbn-i Sina Mesleki Teknik Anadolu Lisesi' nin de yeni binasına taşınmasıyla boşalan bina tekrar bağışçısının adını alarak 2015 yılında Ahmet şahinler İlkokulu olarak eğitim öğretime açılmıştır.

Bölgenin nüfusunun ve öğrenci sayısının artması ile mevcut bina yeterli gelmemiş sonunada da eski Fındıklı Lisesi olarak bilinen Fındıklı Mesleki ve Teknink Anadolu Lisesi ile binalar karşılıklı yer değiştirerek okulumuz Fındıklı İlkokulunu almış ve 18.06.2018 tarihi itibarı ile yeni binasına taşınmıştır.

Yayın: 13.05.2016 - Güncelleme: 09.02.2021 11:31 - Görüntülenme: 1900